Generelt om            kurserne     

 

 

 

Kniven

er et af de få redskaber som næsten alle mennesker benytter hver dag, men samtidig er det ofte et upersonligt, sløvt og overset værktøj, som frister en kummerlig tilværelse i bunden af køkkenskuffen.

Kunsten

Det er ingen kunst at lave en kniv, men ved hjælp af de rigtige teknikker, bliver du i stand til at opnå resultater som overgår dine egne forventninger og ideer.

Kurset

For begyndere skal der være mulighed for at lave en helt personlig kniv og her igennem stifte bekendtskab med de grundlæggende begreber og teknikker.

For øvede knivmagere lægges der større vægt på knivens design og finish, ligesom der vil være mulighed for at tage nye personlige og håndværksmæssige udfordringer op.

For undervisere anskueliggøres knivbygningens mange kvaliteter som pædagogisk værktøj, og der arbejdes med teknikker til undervisningsbrug.

Du kan forvente at kurserne bliver et intensivt og hyggeligt sammenhængende forløb med plads til fordybelse.

Materialerne

Der kan købes både fabriksfremstillede og håndlavede knivblade af høj kvalitet.

Til skæfte og skede anvendes natur materialer så som læder, diverse træsorter, knuder, gevir, horn, tand, sølv m.m.

Moneterne

Materialeudgifterne er stærkt varierende, da fabriksfremstillede knivklinger koster mellem 30 og 150 kr. De håndlavede starter ved 200 kr. Skæfteklodser fra 20 til ca. 150 kr. samt et grundbeløb på 100 kr. til fællesudgifter.

Kursusprisen aftales særskilt.

Manden

Jeg har som knivmager siden 1980 lagt vægt på arbejdet med form, design og det personlige udtryk i kniven, og har vundet adskillige præmier i såvel danske som nordiske knivkonkurrencer.

I de senere år har jeg undervist på en lang række kurser for meget forskellige grupper af mennesker, og har et bredt spektrum af erfaringer at trække på.